top of page

Färg o&m

o&m color är nästa generation av ammoniak, ppd och resorcinol- fri professionell hårfärg. Vi kallar den cør för att färg är kärnan (core) i vårt varumärke.

Symbolen ø representerar vårt engagemang och strävan att skapa den renaste färgen i världen genom att minimera farliga kemikalier.

  • Bra komfort-skonsam för hårbotten, återfuktande och mjukgörande under färgprocessen.

  • Perfekt gråhårstäckning

  • Över 100 vackra nyanser

  • Intensiva röda/koppar nyanser

harfarg-pitea.jpg

Behandlingsråd

Färgen kallas för cør eftersom färg är kärnan (core) i vårt varumärke. I mitten har vi ø, en symbol för deras starka engagemang för färg fri från ammoniak, ppd och resorcinol.

O&M var en av de första aktörerna på marknaden att producera en professionell permanent färg fri från ammoniak, resorcinol och PPD.

 

O&M är seriösa i sitt arbete för lågt innehåll av skadliga kemikalier i hårfärg, för ni medvetna kunder och vi som frisörer.

Lite information om vad ammoniak, PPD och resorcinol

Ammoniak

Är ett alkaliskt ämne som vanligtvis används för att håret ska svälla och för att hårets fjällskikt ska öppnas, vilket tillåter färgen att penetrera cortex. O&M har ersatt det med mea (Monoetanolamin) - ett annat alkaliskt ämne som efterliknar ammoniakens roll fast utesluter lukten, röda ögon och irritation.

PPD

(Paraphenylenediamine) är ett kemiskt pigment känt för att orsaka eksem, rodnad och svullnad i hårbotten och ansikte. O&M har ersatt det med låga halter av PTDS (p-Toluenediamine Sulfat) vilket möjliggör att minst 50% av alla PPD- allergiska frisörer och kunder kan använda färgen.

Resorcinol

Är ett populärt färgämne som är giftigt för miljön och det mänskliga immunsystemet.Beroende på nyans så har vi bytt ut det mot 2-Methylresorcinol eller 4-Chlororesorcinol-två kemikalier som är snällare mot miljön och mindre potentiell risk för överkänslighet.

bottom of page