top of page

Hennabrows

Henna brows färgar dina bryn mer bestående än vanlig brynfärg, dessutom på 100% naturlig väg.

 

Hennan lägger sig som en skyddande hinna runt ditt strå och växer bort, det slits inte bort och bryter inte ner stråets struktur så som traditionell färgning gör.

Det snarare vårdar dina strån och med regelbundna behandlingar kan det väcka vilande hårsäckar till liv och återuppbygga växten på tomma fläckar.

Henna brows håller upp till två veckor på huden* och ger alltså ett mycket fylligare utseende än traditionell färgning.

Kvinna som står i fält

Behandlingsråd

På hårstrån håller det ungefär din växtcykel, dvs upp till 6 veckor* eller mer hos vissa. *upp till, betyder att det beror på många faktorer så som hudtyp, slitage, växtcykel, eftervård med mera.


Inför din behandling ska du inte ha några feta krämer på ögonbrynsområdet. För att undvika problem vid färgningen ska du heller inte ha använt smink på brynen samma dag.

Är du känslig, kan Hennan skapa en lätt rodnad. Men detta går över snabbt. Det beror på att Hennan går ner och sätter igång processer i huden dels för att stimulera hårväxten, men naturligt har den också åldersförebyggande egenskaper.

Har du ett sår/sårskorpa i brynet, kan det skapa en mörkare effekt just där då huden är så nybildad. Har du haft ett sår, låt det läka ordentligt innan din behandling.

Jag reseverar mig för ev fläckar som kan bli av orsaker som ej är synliga för ögat innan behandling. Men detta släpper ganska fort (ett par dagar-1 vecka) så är inget farligt.

Är du osäker - hör av dig för rådgivning!

Efter din behandling

Efter din behandling, som tar ca 60-75 min får du inte blöta ner brynen på 24h. Detta om du vill att det ska hålla så länge som möjligt.

Du ska heller inte skrubba med peelingkrämer och använda feta krämer på brynen alls efteråt.

bottom of page