top of page

NYHET Infraröd bastu (IR-bastu)

Upplev alla hälsofördelar - Nu äntligen i Piteå!

Kulturer i hela världen har i tusentals år använt värme för ökad vitalitet, läkning och för att få en bättre hälsa. Under 30 minuters ir bastu ( infrarödbastu ) förbränner du hela 600 kalorier.

 

Den senaste teknologin är Infraröd bastu som är speciellt utformad för att skapa en djup, genomträngande värme vilket resulterar i att ämnesomsättningen ökar dramatiskt vilket generarar kraftig svettning i kroppen.

Behandlingen

Du får låna morgonrock, handduk och tofflor. Efter avslutad behandling får du sitta i lugn och ro och slappna av med ett persiljeavkok. Läs mer om hälsofördelarna med persiljeavkok

IR-bastu har flera hälsofördelar 

  • Immunförsvaret

  • Hjärt- och kärlverksamheten

  • Förbränner mer fett och kalorier

  • Tar bort tungmetaller ur kroppen

  • Ökad fettförbränning och viktminsning

  • Bättre hud

  • Lindrar kronisk smärta och fibromyalgi

  • Effektiv utrensning och Detox sker med andra ord

  • Möjliggör avslappning

När ska man inte använda IR-bastu?

Ljus & växter

När ska man inte använda IR-bastu?

Självklart skall inte infraröd bastu användas för att bota eller behandla ett sjukdomstillstånd.

 

Om du är diagnostiserad med en viss sjukdom eller använder receptbelagda läkemedel kontakta din läkare för att kontrollera att dina läkemedel el din sjukdom inte påverkas negativt av ökad kroppstemperatur, blodcirkulation eller ökad svettning.

 

En akut ledskada bör inte värmebehandlas med infraröd bastu under de första 48 timmarna eller till dess att värmestegringen och svullnaden i leden har avtagit. En kroniskt svullen och varm led reagerar endast mycket svagt eller inte alls på värme behandling.

Vid akut pågående infektion i tand, led eller hud skall inte värmebehandling utföras. Vid graviditet bör inte infrabastu användas som följd av att det kan innebära obehag vi ökad kroppstemperatur och blodcirkulation.

 

Vid implantat såsom höftled, knäled, plattor, skruvar, cerclage och märgspikar blir de ej uppvärmda av de långvågiga infraröda strålarna och påverkas inte av infrabastu. Om du är osäker bör du konsultera med din läkare. Upplevs smärta nära ett implantat i samband med infraröd bastu skall användandet naturligtvis avbrytas.

 

Implantat av Silicon såsom näsa eller öron ersättningar samt bröst absorberar de infraröda strålarna. Silicon smälter dock först vid 200 grader C (infrabastun värmer mellan 40-60 grader C) Infrabastu innebär ingen skada eller något ogynnsamt för dessa implantat konsultera dock med din läkare eller representant för tillverkaren av implantatet om osäkerhet finns.

 

Användande av infraröd bastu skall enbart normalt medföra en behaglig känsla skulle du uppleva smärta eller att något tillstånd förvärras av användandet av infrabastu skall du avbryta. Infrabastu är vid denna tidpunkt inte lämplig för dig.

 

Har du feber eller en pågående infektion, då ska du inte basta. Om du nyligen har haft en akut hjärtinfarkt eller har en kärlkramp som är instabil ska du vara försiktig. Det finns några individer som inte kan svettas och de ska inte basta. Personer med MS har inte lika lätt att reglera kroppsvärmen och mår lite sämre i bastun. Och kvinnor med lymfödem efter en bröstcanceroperation kan få ökad svullnad.

 

Du själv är ansvarig för att ta reda på med din läkare om du kan göra en ir bastu.

Vita växter

Hälsofördelar med persiljeavkok

Utöver att hjälpa dig att eliminera gifter har ett avkok på persilja vätskedrivande egenskaper som motverkar vätskeretention. Det är viktigt att kombinera detta med hälsosamma livsvanor.

Njurarna har i uppgift att rena blodet. De absorberar de substanser som kroppen behöver och filtrerar bort de giftiga ämnen som kroppen sakta ackumulerar.

Genom att leva en stillasittande livsstil är det lätt att få i sig för mycket salt och för lite vatten, och många gånger kan du då få problem med njurarna, något som i sin tur kan resultera i infektioner och brist på viktiga näringsämnen. Därför är det viktigt att ibland rena njurarna genom att äta livsmedel som innehåller näringsämnen som de behöver för att arbeta.

Persilja är en av de bästa växterna för njurarnas hälsa. Dess egenskaper hjälper till att rena njurarna naturligt och är ett bra alternativ för att hålla dem friska.

Image by Hanna Stolt
Persilja
bottom of page